Neuklikej se

Každého, kdo se někdy rozhodne pro "naklikání" trasy v GE asi napadne, jaká je to otročina. Zvlášť, když se délka klasických RZ může počítat i na desítky kilometrů. Jde to ale docela zjednodušit a dá se to udělat i v internetovém prohlížeči. Člověk pak není odsouzen k "těžké práci".
1) Základem je nalezení správného místa, kudy RZ probíhá a nějak se to tam jmenuje. Při zadání jména do vyhledávače v GE maps se nám na tom místě objeví značka.
2) Přepneme se do módu vyhledávání trasy a najdeme si další místo, kde použijeme pravé tlačítko. Konkrétně funkci Trasy směrem odtud. Nyní máme dvě značky - značku A přesuneme třeba na start, značku B do cíle RZ.
3) Je pravděpodobné, že se nám vyhledá trochu jiná trasa, než bychom potřebovali. Takže ji myší upravíme, podle svých představ. Někdy je výhodnější přepnout hledání do módu pro pěší, aby se dalo trasovat i mimo oficiální silnice.
4) Hotovou trasu si uložíme pomocí funkce Moje místa a následně vyexportujeme jako kýžený KML soubor. Ještě můžeme požádat "Yellowmana", aby nám ověřil, zda jsou k dispozici obrázky ze StreetView...

Komentáře