Událost měsíce - květen

Ačkoliv by květen mohl být díky Mokuovi ve znamení Quattrománie, přece se našlo něco onačejšího, co mě převelice zaujalo. Už několikrát jsem si v rámci "objevování světa" pomocí Google earth vyzkoušel, kolik míst, na nichž se odehrávají mnohé z těch nejznámějších rally, už je možno v této aplikaci důkladně prozkoumat. Není to samozřejmě žádná novinka a zkušenější jedinci už vědí, že tomuto tématu se věnuje nejen stránka RallyMaps, ale i např. portál PlaneteMarcus.
Pro mě osobně byl ale květen ve znamení ostrova Man, který je přece jen známější díky motocyklovému závodu TT. Tím obdivuhodnější je fakt, že se na tomto nevelkém ostrově ročně pořádá několik rally, jejichž erzety se víceméně rovnoměrně rozprostírají po celé jeho ploše, a činí z něj tak zemi zaslíbenou. Prostě, možnosti výběru úseků pro RZ jsou zde opravdu velké a našinec, který s obavami sleduje situaci "v té naší kotlince" může jen tichounce závidět...
Tratě v okolí Staarvey road, Baldwinu, Ramsey, Curraghs,nebo Foxdale mají mnoho variant a také mnoho názvů, které je charakterizují. Pupkem světa je ovšem místo, kde se Druidale road napojuje na Brandywellskou cestu. Spolu s blízkou odbočkou na Injebreck a dvojitým skokem u Sartfellského lesíka je to stálice každé pořádné rally, která se na ostrově koná a ať už se zde jede v jakékoli variantě, pokaždé to stojí za to.
A tak už jsem si prošel úseky známé ze hry Rally 2000, pak podle několika onboardů z Youtube našel Brandywell cottage a další obdivuhodná místa, abych to vše zakončil na portálu DUKE, kde se dá za pakatel necelých pěti liber pořídit padesátiminutový záznam ze všech úseků Manx Int. rally 1983 v podání Ari Vatanena.
Co víc k domu dodat?

Komentáře