Událost měsíce - listopad

Jsem rozhořčen, jsem pobouřen a rozhodl jsem se, že to tak nenechám. Bude asi trochu těžší to vysvětlit, a ještě těžší s tím něco udělat, ale nic naplat, smířit se s tím nemohu.
O čem to mluvím? Pokusím se to nastínit asi takto: představte si, že píšete blog. Nasypete do něj nějaké svoje myšlenky, nějaké obrázky a obětujete docela hafo času. Na nějakou reklamu nehledíte, máte přece možnost publikovat zdarma, tak je to nutné zlo... Ale, jednoho krásného dne se stane, že se vám místo obvyklé přihlašovací obrazovky ukáže okno které žádá vaši opětovnou registraci. Bez ní se ke svým věcem nedostanete, takže nezbývá, než podstoupit otravnou registrační procedůru znovu a pak zjistit, že jedinou příčinou téhle štrapáce je odsouhlasení nových, vylepšených registračních podmínek. Zákonitě vás napadne PROČ?
A tak se i přes velký odpor donutíte si to přečíst. Zkrátím to. Zaujaly mě tam obzvláště tyto dvě perly:
1. CET 21 je oprávněn, ve smyslu zákona ...blablabla... zasílat Registrovaným uživatelům ....blablabla... jakékoli e-mailové a SMS zprávy, včetně zpráv obsahujících informace o poskytovaných službách Provozovatelů či o produktech a službách třetích osob s tím, že tento souhlas může Registrovaný uživatel kdykoliv zrušit a/nebo znovu udělit ve svém Profilu.
2. CET 21 si rovněž vyhrazuje právo kdykoli v budoucnu vyžadovat poskytnutí i dalších údajů, ...blablabla... a bez jejich sdělení si vyhrazuje právo dosavadní registraci resp. příslušný uživatelský účet zrušit a/nebo neumožnit přístup k Internetovým stránkám/službám, které vyžadují registraci, příp. registraci s určitými údaji.
Po zkušenostech s tím jak jsem byl donucen k odsouhlasení těchto podmínek to chápu tak, že nebudete-li v bodě 1. po vůli a onen legalizovaný spam odmítnete, najde se v bodě 2. způsob, jak vám to pěkně "osladit".
Wellcome to the machinery...

Komentáře