Physics

...a to je právě teď.
Physics
Další adresář, bez kterého se RBR docela dobře obejde. V základní instalaci není, ale jestliže už ho vytvoříme (extrakcí Physics.RBZ), hra se snaží načítat jizdní vlastnosti aut z něho. Píšu snaží, protože dle mých zkušeností to neplatí vždy. Jedna z výjimek je český plugin RBRTM, který automaticky načítá z původního souboru. Naopak RX plugin s tím problém nemá a samotná hra jakbysmet. Ovšem, neplatí to všeobecně - RBR jako hra může totiž fungovat v závislosti na konfiguraci PC a verzi Windows docela různě a tak je potřeba být připraven a nenechat se překvapit.
Ve složce nalezneme vyextrahované adresáře s fyzikami aut (viz minule) a pneumatik (Michelin a Pirelli), jakož i složku se setupy pro rallyškolu (School), souborů LSP a DAT bych si raději nevšímal... Je tedy potřeba každou změnu aplikovat v té správné složce. Doporučený postup je:
1. každou novou fyziku dát do nové složky.
2. v příslušné defaultní složce (nejčastěji s_impreza03) udělat kompletní čistku (všechno smazat - záloha je přece v RBZ)
3. novou fyziku kopírovat z její složky do té vyčištěné (včetně podadresáře Setup).
Vynechání bodu 2 je sice možné, ale pak výsledek závisí na strážném andělovi, jestli jste ho něčím nenaštvali...
Závěrem jsem si nechal extrakci souboru Physics.RBZ. Nejjednodušší je to v Total comanderu, který tento soubor prostě otevře, bez ohledu na příponu a dovolí nám vytvoření kopie. A jestliže nemáme tolik štěstí, aby nám RBR chodilo s fyzikami z adresáře, tak v TC lze taky provádět změny v RBZ a zpětně zapakovat.
Pár podrobností už jsem zde kdysi psal. 

Komentáře