Deset deka informací.

Už nějakou dobu mám docela jasný pocit, že se internetové dění kolem RBR začíná silně polarizovat. Na jedné straně je skupina nadšenců, kteří se snaží co nejvíc zachovat dosavadní stav, kdy je na netu spousta věcí jednoduše přístupná a zadarmo. Druhý tábor naopak tvoří ti, kteří už se nemohou spokojit s pouhým statusem dobrovolnosti a mají oprávněný pocit, že si za svou činnost zasluhují něco víc. Nehodlám zde rozebírat je-li některá ze stran více v právu, než ta druhá a co nám takový "konec nevinnosti" vlastně přinese. Ale právě tahle situace mě přivedla k nápadu na vytvoření infowebu, který by co nejpřesněji mapoval novinky ze světa RBR. Kde by si nejen zasvěcení, ale i příležitostní hráči a nováčci mohli rychle získat přehled o tom co mohou kde očekávat a na co se těšit. Možná by pak ubylo zbytečných dotazů a nervozity na některých fórech (no, nevím jestli tohle už není trochu sci-fi).
Tento nový web by byl opět ve stylu blogu a asi jen s minimální navigací. Jen novinky, řazené (pochopitelně) chronologicky a několik nejdůležitějších linků, většinou na online pluginy, protože právě okolo nich se soustřeďuje největší moderská aktivita. Namísto rubrik bych použil již osvědčený systém tagů, rozdělených podle momentálního stavu na W.I.P. (work in progress) a NEW (rozuměj - už vydáno).
Tagy, které hodlám použít by tedy byly: W.I.P. car, W.I.P. track, W.I.P. skin, W.I.P. mod a totéž v kategorii NEW. Všechny ostatní věci (videa, články, návody, ale i starší vydané doplňky) by se označily tagem LINK. Celý článek by pak vypadal tak, že nadpis by začínal tagem a pokračoval názvem doplňku. V těle článku by byl pouze odkaz, popř. obrázek, pokud by autor svolil s jeho publikací. Maximálně krátká poznámka, kdyby bylo třeba něco osvětlit (viz první odstavec).Pokud by se jednalo o nějaké větší texty zásadnějšího významu, ty by tam byly zcela vyjímečně, jinak jsem ochoten něco linkovat na Zmodrally, nebo by se to dalo jinam. To ještě promyslím.
Jestli se nápad ujme, viděl bych velkou výhodu zvláště pro tvůrce reálných skinů, kteří by annoncovali svou již započatou práci a vyhnuli se tak nepříjemné situaci, kdy je o jednu verzi více zájemců. Naoopak, případní zájemci o download by pak pomocí vyhledávání měli poměrně dobrý přehled,, jestli skin jejich oblíbeného pilota už vyšel, nebo jestli se alespoň chystá. Nedělám si iluze, že bych hladěl pod pokličku dění na nejvýznamnějších pluginech, na to nemám ani kontakty, ani jazykovou výbavu, ale budu se snažit, aby ty nejdůležitější informace nechyběly. Samozřejmě uvítám jakoukoli pomoc s komunikací v angličtině
A na závěr ještě takový detail - jak to celé pojmenovat? Zatím se mi zdá nejpřijatelnější "RBRplus", je to takové pozitivní...

Komentáře